Máte nervy na pochodu?

Máte nervy na pochodu?


Dnešní doba je přestimulovaná. Lidé si zvykli, že neustále něco musí. Musíme telefonovat, něco si vyfotit, zvednout telefon, někam zajet, zkrátka pořád všichni něco musíme. Málokdo si umí naordinovat skutečný odpočinek bez telefonu, bez televize, a dokonce i bez knížky. Skutečný odpočinek znamená jen tak ležet, sedět, a nic nedělat. Většině lidí bohužel takový odpočinek přijde jako ztráta času. Jenže to, že pořád něco děláme, vede k psychickým problémům. Když už si dovolíme jen pár minut sedět, máme výčitky svědomí, že nic neděláme.

hrnek čaje

Roztěkanost, výčitky svědomí, to všechno vede k tomu, že vznikají deprese. Lidé zapomněli na to, že nejsou superhrdinové, a že nemohou zvládnout takovou nálož povinností, jakou si na sebe berou. Takové chování má samozřejmě vliv i na spánek. Pod tlakem povinností lidé nemohou usnout. Mozek neustále pracuje a přemýšlí na co ten den zapomněl. Jen málokomu se podaří usnout do pár minut od ulehnutí do postele.

Jak si skutečně odpočinout?
Chcete lehnout do postele a usnout rychle? Nechcete brát prášky na spaní? Před spaním se nedívejte na televizi ani do telefonu, a dopřejte si krátkou psychohygienu nebo meditaci. To opravdu pomáhá. Připravte se ale na to, že to bude chtít pár dní, než tento postup zabere. K dispozici mějte v kuchyni meduňkový čaj, který pomáhá nejen se spánkem, ale i se zklidněním.

medunkový čaj

Meduňka se používá už celé generace ke zklidnění psychického stavu. Jestli jste ve stresu nebo máte deprese, vyzkoušejte meduňku. Je velice pravděpodobné že její účinky na sobě pocítíte už za pár dní. Tento čaj můžete pít těsně před spaním, protože vám opravdu pomůže usnout. Čaj z meduňky se nejvíce hodí pít večer, protože na některé jedince může mít opravdu silně tlumící účinky. Pokud jste ho ještě nezkoušeli, raději ho vyzkoušejte doma, až budete v klidu a nebudete muset například řídit.

Previous post Vlastní bazén